Et homofilt forbilde i KrF

Oslo pride 2016. Foto: Jørgen Berge/Nettavisen

Kommunikasjonssjefen i Kristelig Folkeparti, Mona Høvset, bekjentgjorde på Facebook i helgen at hun er homofil samboer.

Nettavisen valgte å lage en sak på det etter at avisen Dagen først omtalte forholdet. Holdninger til homofili er en kjernesak for KrF, og som kommunikasjonssjef er det relevant for folk å vite om. 

Tidligere i sommer ble det mye oppstyr da KrFs partileder Knut Arild Hareide valgte å delta i Oslo pride. Han gjorde det for å støtte LHBT-miljøet etter massakren i Orlando i USA. 82 personer meldte seg ut av KrF etter at partileder Knut Arild Hareide deltok på Oslo Pride. Fylkesleder i Hordaland mente deltakelsen er et selvmord for partiet.

Innlegget fortsetter under bloggen. 

KrF-leder Knut Arild Hareide sammen med kona Lisa under årets Oslo pride. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

KrFs stortingsrepresentant fra Vestfold, Anders Tyvand, støttet Hareide på Facebook og fulgte opp støtten i et intervju med Tønsbergs Blad. 

«Jeg er kompromissløs på likeverdet mellom mennesker. Det var derfor jeg valgte KrF. Derfor blir denne saken så viktig.»

Tyvand gjorde klart at han var stolt av sin partileder siden han vet at han står for det han mener i saken.

- Vi har flere både ansatte og tillitsvalgte i KrF som er homofile, og jeg tror det oppleves uproblematisk for både dem og partiet, sier Tyvand da undertegnede spurte ham om saken i forbindelse med dette innlegget. 

Innlegget fortsetter under bloggen. 

Trondheim 20150508.KrFs landsmøte 2015.Stortingsrepresentant Anders Tyvand under KrFs landsmøte.Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Anders Tyvand, KrF. Foto: Ned Alley/NTB Scanpix

At både Hareide og Tyvand støtter homofile skulle bare mangle. Å være homofil i 2016 er langt fra kontroversielt, og det bør det heller ikke være i et parti som har slagordet «menneskeverd i sentrum». Samtidig er det litt trist at det fortsatt er en sak hvem noen elsker. 

Jeg var selv tilstede under Oslo pride i år. Det var første gangen jeg besøkte arrangementet og det var en fantastisk opplevelse. Fortsatt er det sånn at homofile i Norge trenger en slik dag. Men den burde strengt talt ikke være nødvendig.

Mitt håp for fremtiden er at vi snart slutter å skrive om hvem som kommer ut som homofile. At menneskers seksualitet slutter å ha en betydning i hans eller hennes offentlige rolle. For ærlig talt, burde vi ikke slutte å bry oss nå?

Kommunikasjonssjefen i Kristelig Folkeparti, Mona Høvset, bekjentgjorde på Facebook i helgen at hun har en homofil samboer.
 

#oslopride #prideparade #oslofagottkor

En video publisert av Siv Elisabeth Limkjær (@pinupsiv)

hits